Tag "Синода синодалност"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Кардинал Греч: Мора храбро да го следиме патот на Првата црква

Генералниот секретар на Епископската синода, кардинал Марио Греч, разговараше со новинарот Андреа Торниели за подготовките за Синодата, на која ќе се разговара за синодалноста на Црквата, а ќе се одржи