Tag "синодален процес"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Претставени плодовите од првата фаза на Синодалниот процес во Македонија

Во вторник 30 ноември 2021 година во организација на Деканатот „Свети Кирил и Методиј“ се одржа состанок на свештениците од Струмичко – скопската епархија, кој го предводеше монсињор д-р Киро

Ватикан Вести

Црквата започнува со синодален процес

Во петок 21 мај Ватикан ја објави новата синодална програма, одобрена од папата фрањо, со што следната синода започнува во локалните цркви. „Артикулацијата на различните фази на синодалниот процес ќе