Tag "Светски ден на средствата за социјална комуникација"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Објавена пораката на Папата за Светскиот ден на средствата за социјална комуникација 2020

На празникот свети Фрањо Салешки, во петокот на 24 јануари е објавена пораката на папата Фрањо за 54. Светски ден на средствата за социјална комуникација.

Ватикан Вести

Папата: Во комуникацијата посебно скапоцено е наследството на сеќавањето

„Да можеш да проповедаш и да ти се вреже во сеќавањето. Животот станува историја“ е темата која папата Фрањо ја избра за 54 Светски ден на средствата за социјална комуникација