Tag "Свети Лука"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Од школата на свети Лука

Што ќе научиме од школата на свети Лука

Вера Сведоштва

Свети Евангелист Лука

Денес е празник на Светиот Евангелист Лука. Неговото Евангелие е наречено Евангелие

Вера Сведоштва

Свети Евангелист Лука

Денес го славиме Светиот Евангелист Лука, автор на третото Евангелие и Делата Апостолски, заштитник на уметниците, хирурзите, лекарите, нотарите,