Tag "свети Климент Охридски"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Прославен патрониот празник Свети Климент во Стојаково

На празникот Свети Климент Охридски, 8 декември 2021 година, епископот Стојанов служеше света архиерејска Литругија во истоимената црква во Стојаково во заедништво со свештеници од Струмичко – скопската епархија. Покрај

Вера Сведоштва

Свети Климент Охридски

Се претпоставува дека равноапостолните просветители на словенските народи светите Кирил и Методиј

Вера Проповеди

Проповед на Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов на патрониот празник на црквата „Свети Климент Охридски“ во Стојаково

На патрониот празник на црквата „Свети Климент Охридски“ во Стојаково, Н.В.П. монс. д-р Киро

Вести Македонија

Прославен патрониот празник на црквата „Свети Климент Охридски“ во Стојаково

На патрониот празник на црквата „Свети Климент Охридски“ во Стојаково, Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов,