Tag "Свети Егидији"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата разговара со основачот на Свети Егидиј за прашања поврзани со сиромаштијата

Во понеделник 30 август 2021 година папата Фрањо го прими во приватна аудиенција основачот на Католичката заедница Свети Егидиј, Андреја Рикарди (71). Според организацијата, поводот бил претстојниот празник на заштитникот