Tag "Света Елена"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Свети Елена и Константин

Во Рим на улицата Лабикана, света Елена, мајката на царот Констнтин, се залагаше да им помага на сиромасите; благочестиво влегуваше во црква заедно помеѓу народот

духовнитекстови Размислување

Свети Константин и света Елена

На 3 јуни Црквата ги слави свети Константин и света Елена, неговата мајка, која со својата побожност, едноставност и тешкиот живот ја сведочеше моќта на раната прогонета Црква.