Tag "рабин"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо и римскиот рабин разменија празнични честитки

По повод претстојните празници, еврејската Пасха и христијанскиот Велигден, папата Фрањо и главниот римски рабин Рикардо Ди Сегни разменија честитки.

Ватикан Вести

Католиците и Евреите минуваат низ плодоно време на дијалог

Католиците и Евреите на својот заеднички пат поминуваат низ плодоносно време на дијалог

Ватикан

Папата и европските рабини ги осудија насилствата поради религијата

Папата ги прими во аудиенцијата членовите на делегацијата на Конференцијата на европските рабини, предводени од Великиот рабин на Москва Пинкас Голдшмит и Моше Левин,