Tag "проституција"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Твитер порака на Папата: Да го искорениме злото на модерното ропство

На Меѓународниот ден на сеќавање на жртвите од трговијата со робови и негово елиминирање, 23 август, папата Фрањо повика на борба против модерните облици на ропство, кои поробија и понижија

Ватикан Вести

Папата: Потребно е да се ослободат жените од ропството на проституција

Папата Фрањо напиша предговор за книгата „Распнати жени“, за срамната трговија со луѓе, чии сведоштва од улиците ги донесува дон Алдо Буонаиуто од Заедницата Свети Иван XXIII. Книгата е објавена