Tag "проповедник"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Свети Филип, ѓакон

Црквата денес го празнува свети Филип, кој бил еден од седумте ѓакони избрани од Апостолите: ја преобратил Самарија во Христовата вера, го крстил властелинот на Кандакија, етиопската царица и ги

Вера Сведоштва

Свети Иван Златоуст

Денес го празнуваме споменденот на свети Иван Златоуст, најголемиот црковен говорник