Tag "прехрана"

Врати се на почетна
Вести Свет

Светското население во голема прехранбена несигурност

Глобалниот извешај за прехранбената криза во чија подготвка учествуваше и Организацијата на Обединетите нации за исхрана и земјоделство ФАО предупредува дека опфаќајќи го перидот од пет години во 2020 година

Ватикан Вести

Светиот Престол започнува серија вебинари за храната

Во светло на претстојниот самит на Обединетите нации за прехранбените системи 2021 година, Државниот секретаријат на Светиот Престол, Постојаната мисија на Светиот Престол при ФАО, агенциите IFAD и PAM, Дикастеријата

Ватикан

Нашите активности влијаат на состојбата на гладните во светот

Време е за промена на сегашниот менталитет и да се престане да се мисли дека нашите активности не влијаат врз гладните, стои во твитер порката на папата Фрањо, објавен на