Tag "Пресвето Тело и Крв Христова"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Кардинал Гамбети на празникот Тело и Крв Христова: Повикани сме како Исус да станеме Евхаристија

На светата Литургија, која ја служеше кардиналот Гамбети, во четвртоко 16 јуни 2022 година, на празникот Тело и Крв Христова, во базиликата Свети Петар, ги поттикна верниците да одат во

Вести Македонија

Охрид: Прославен празникот Пресвето Тело и Крв Христова

На 16 јуни 2022 година во Католичката црква „Свети Кирил и Методиј и свети Бенедикт“ во Охрид беше прославен празникот на Пресветото Тело и Крв Христова.

Вести Македонија

Во Скопје прославен празникот на Пресвето Тело и Крв Христова

На 16 јуни 2022 година со свечена процесија и света Литургија во катедралата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје, која ја предводеше Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх Н.В.П. монс.