Tag "Прва Црква"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Црквата не е здружение или партија, туку дело на Светиот Дух

На Генералната аудиенција во среда 25 ноември 2020 година папата Фрањо зборуваше за првата христијанска заедница опишана во Делата на Светите Апостоли, која живее и „опстојува во молитвата“. Нема црковност

Ватикан Вести

Папата: Да престанеме да бидеме лицемерни христијани

За време на Генералната аудиенција во салата Павле VI, папата Фрањо продолжи со катехезите за Делата на светите апостоли, осврнувајќи се на темата за потполно заедништво во заедницата на верниците.