Tag "почесниот папа Бенедикт XVI"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Вториот Ватикански собор – семе кое и понатаму расте

Оваа година на 8 декември се навршуваат 55 години откако заврши Вториот ватикански собор. Голема милост, вистинско пророштво за животот на Црквата, нова Педесетница – така свети Иван Павле II

Ватикан Вести

Папата Фрањо упати писмо до почесниот Папа по повод смртта на неговиот брат

Канцеларијата за печат на Светиот Престол го објави писмото на папата Фрањо dо почесниот папа Бенедикт XVI по повод смртта на неговиот брат монс. Георг Рацингер.