Tag "потпомогнато самоубиство"

Врати се на почетна
Вести Свет

Ирските бискупи: Потпомогнатото самоубиство е неуспех за општеството

Ирските бискупи повикуваат на унапредување на палијативната нега, коментирајќи го предлог законот „Умирање со достоинство“. Во документот истакнуваат дека „нема живот без вредност, живот што веќе не вреди да се

Ватикан Вести

Меѓурелигиска изјава против евтаназијата и потпомогнатото самоубиство

Претставниците на монотеистичките религии на 28 октомври 2019 година потпишаа заедничка изјава во Ватикан против евтаназијата и потпомогнатото самоубиство, како и промовирање на полативната нега за сите.