Tag "посета на римска парохија"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата ја посети римската парохија Свети Ѓорѓи

На 21 декември во попладневните часови Светиот Отец ја посети XXVII. префектурата на Римската бискупија со цел да разговара со паросите од јужната област на градот. Средбата се одржа во

Ватикан Вести

Папата Фрањо се сретна со свештениците од парохиите во римските периферии

Попладнето на 28 септември, Папата ја посети парохијата „Пресвета Богородица“, која се наоѓа во периферниот кварт на главниот град на Италија, на средба со парохиските свештеници од 34. префектура. Ова