Tag "посветување"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Чинот на посветување на Безгрешното Срце на Марија е гест на целосно доверување на децата во неволја

Предводејќи го славењето на Светата Тајна Покајание, кое во базиликата Свети Петар беше проследено со чинот на посветување на целото човештво, посебно на Русија и Украина на Безгрешното Срце Марија,

Свет

Африканскиот континент ќе биде посветен на Божјото милосрдие

Целиот Африкански континент на 14 септември ќе биде посветен на Божјото милосрдие. Посветувањето ќе се одржи во рамките на Третиот конгрес за Африка и Мадагаскар