Tag "полски епископи"

Врати се на почетна
Вести Свет

Европа да не ги заборава своите христијански корени

Европа сака да ги заборави своите христијански корени и да живее како да не постои Бог”.

Ватикан

Папата се сретна со полските епископи

Во касните попладневите часови во среда 27 јули 2016 година, првиот ден од Апостолското патување во Полска, папата Фрањо се сретна со полските епископи во краковската катедрала „Свети Станислав и