Tag "Пловидв"

Врати се на почетна
Вести Свет

Папата го именува отец Румен Станев за помошен епископ на Софиско-Пловдивската бискупија

Папата Фрањо на 5 септември 2020 година го именува отец Румен Иванов Станев, поранешен парохиски свештеник во црквата „Свети Михаил Архангел“ во Раковски, за помошен епископ на Софиско-Пловдивската бискупија, со