Tag "платформа Х"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата против отровната култура на отфрлање на старите лица

По повод Светскиот ден против злоупотреба на старите лица, Папата во објава на социјалната мрежа Х повикува на спротивставување на логиката која ги смета постарите луѓе како материјал за отфрлање

Ватикан Вести

Папата: Не смееме да се навикнеме на војни, на овие ужаси против Бога и луѓето

Преку својот профил @Pontifex, на платформата Х, папата Фрањо уште еднаш ги осуди конфликтите, „уништувањето на човечкото братство“ во Украина и на Блискиот Исток