Tag "Петок 13"

Врати се на почетна
Вера Колумни Размислување

Дали бројот 13 навистина е несреќен број и што значи во христијанството?

Факт е дека наоѓаме одредена симболика на броевите во Светото Писмо. Каде е бројот 13 во сето ова? Многу луѓе го споменуваат бројот 13 условно кажано како несреќен број и

Колумни

Петок 13

Денес е петок 13. Повеќето ќе речат – па што, ден како и секој друг, вчера беше дванаесеттиот, а утре ќе биде четиринаесеттиот. Другото мнозинство бескрајно ќе ги наброи „фактите“