Tag "пат на Заедноштво со Бога"

Врати се на почетна
духовнитекстови Размислување

Светите Кузман и Дамјан, луѓе на Милосрдието

Да се гледа на животот на светите Кузман и Дамјан значи да се видат карактеристиките на двајца мажи кои целосно ја реализирале нивната човечност, живеејќи го во крајност нивното искуство