Tag "патрон празник"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Прославен патронот на Скопската бискупија и парохија

На 23 јуни 2017 на празникот „Пресвето Срце Исусово“ заштитник на Скопската бискупија и Скопската

Македонија

Прославен патрониот празникот на капелата во Велес

Во недела, 6 декември 2015 година, со свечена Евхаристија која ја предводеше скопскиот парох и декан дон Давор Топиќ, е прославен патрониот празник на капелата воп Велес,