Tag "Патер Жак Клеменс"

Врати се на почетна
Свет

Најстариот свештеник на светот има 105 години и уште е актуелен парох

Патер Жак Клеменс е најстар свештеник на светот. Денес има 105 години. Живее во Налинес кај Шарлерој во Белгија.