Tag "Париски договор"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Светиот Престол пристапи кон Конвенцијата за климатски промени и Парискиот договор

Светиот Престол поднесе документ за пристапување кон Рамковната конвенција на Обединетите нации за климатски промени и Парискиот договор. За пристапот на договорите зборуваше кардиналот Пиетро Паролин на состанокот за грижата