Tag "Папскиот совет за промовирање на нова евангелизација"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Мајски „молитвен маратон“

Папскиот совет за промовирање на нова евангелизација во мај организира „молитвен маратон“ на света Бројаница од 30 светилишта од целиот свет за да се стави крај на пандемијата.

Ватикан Вести

Претставен нов Директориум за катехеза

Претставувајќи го новиот Директориум за катехеза претседателот на Папскиот совет за промовирање нова евангелизација Рино Физикела истакна дека целта не е светата Тајна, туку вклучување во животот на христијанските заедници.