Tag "Папска академија за науки"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо именува уште две нобеловки за членови на Папската академија за науки

Светиот Отец во вторник 10 август ја именуваше професорката Емануеле Марие Чарпентиер, а во средата на 11 август професорката Џенифер Ане Доудна за редовни членови на Папската академија за наука,

Ватикан Вести

Ватикан: Европските градоначалници за бегалците

„Европа – бегалците се наши браќа и сестри“ е темата на состанокот на европските градоначалници, кој се одржува на 9 и 10 декември во Ватикан во организација на Папската академија