Tag "Папската библиска комисија"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Со сочувството и влученост треба да им се пристапи на оние кои страдаат

Папата Фрањо ги прими учесниците на пленарната седница на Папската библиска комисија и во својот говор се осврна на темата на седницата „Болестите и страдањата во Библијата“: болката и слабоста

Ватикан Вести

Папата: Искуството на болеста не учи да ја живееме човечката и христијанската солидарност

Папата Фрањо се осврна на значењето на страдањето во обраќањето до членовите на Папската библиска комисија во четврток, 20 април 2023 година, велејќи дека Библијата дава одговор на прашањето за