Tag "Папската академија за живот"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Нобеловката од Унгарија која ја унапреди вакцината mRNA стана член на Папската академија за живот

Откритијата на Каталин Карико го овозможија „развојот на поефикасни mRNA вакцини против КОВИД-19“.

Ватикан Вести

Папата: Луѓето пронаоѓаат смисла во односите, а не во технологијата

Примајќи ги во аудиенција членовите на Папската академија за живот папата Фрањо размислуваше за човечката потрага по смисла и рече дека односите со другите луѓе се во центарот на човековото