Tag "Папа Фрањо"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата на твитер пишува за единството на христијаните

Пораките на папата на твитер во последната недела првенствено беа во знакот на Молитвената

Ватикан Вести

Заврши Молитвената осмина за единство на христијаните

Автентично помирување меѓу христијаните ќе се оствари единствено ако можеме да си ги признаеме

Ватикан Вести

Папата: Никогаш не наметнувајте услови на Бог

Имајте доверба во Божјата провидоносна грижа, но притоа правете сѐ што е во ваша моќ

Ватикан Вести

Папата: Неопходна е логиката на добрите вести

Треба да се прекине спиралата на негативни вести и да се даде простор на логиката на добрите вести

Ватикан Вести

Папата: Каков е мојот одговор на Господ?

Ако ја вршиме волјата Божја, тоа не значи дека не можеме да се расправаме со Господ или да Му се

Ватикан Вести

Папата во интервју зборува за Донал Трамп и открива зошто не гледа телевизија

Светиот Отец папата Фрањо даде големо интервју за влијателниот шпански весник Ел Паис

Ватикан Вера Вести Проповеди

Папата: Христос за нас се жртвуваше, посредува за нас и ќе нѐ одведе до Отецот

За големите чуда на Христовото свештенство, Кој Сам Себе се жртвуваше еднаш засекогаш,

Ватикан Вести

Папата: Мафијата и тероризмот се израз на културата на смртта

Појавата на  мафијата, која треба да се спречи и да се сузбива е израз на културата на смртта

Ватикан Вести

Папата повика на молитва за жртвите од земјотресот во Италија

По молитвата Ангел Господов на 22 јануари 2017 година, Светиот Отец потсети дека сме во Молитвената

Ватикан Вести

Папата: Тешко на Црквата или на некоја посветена личност, или на конгрегација ако го загуби вкусот

Светата Литургија која папата Фрањо ја служеше во базиликата Свети Иван Латерански