Tag "папа Фрањо. Ангел Господов"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Ангел Господов: Настојувајте да станете веродостојни гласови кои сведочат за доаѓањето на Исус

За време на молитвата Ангел Господов, папата Фрањо размислуваше за силата на тишитна, за потребата да се слуша и да се станеме веродостојни гласови кои сведочат за доаѓањето на Синот

Ватикан Вести

Папата: Да ги носиме своите животни приказни пред Бог за да ја допреме Неговата нежност

Папата во пладневниот наговор ги поттикна верниците да ја научат молитвата на жената Хананејка, за која зборува Евангелието за денешната Лтургија; таа е поганка која ја насетила добрината на Севишниот