Tag "папа Пио XI"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Архивските материјали за понтификатот на Пио XII достапни за научниците

Откако документите за активностите на папата Пио XII станаа достапни од 2 март 2020 година, историчарот Матео Луиџи Наполитано се осврна на документи кои го докажуваат вниманието на Ватикан кон судбината