Tag "Папата Бенедикт XVI"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Бенедикт XVI: Ваша Светост Ви ветувам послушност и молитва

Единаесети февруари пред пет години, Бенедикт XVI најави дека отстапува од Петровата служба. Тој негов гест за некои беше револционерен, за некои мудар, но без сомнеж беше прорчки. Радикално се