Tag "Павловски екуменски колоквиум"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо: Да ја смениме насоката од поделба кон единство

Откако ги поздрави учесниците на XXVI. Павловски екуменски колоквиум, Папата истакна дека оваа иницијатива, која обединува научници од различни христијански вери и култури, овозможува да се надминат пречките на недоверба