Tag "Недела на Божјото милосрдие"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата ја предводеше светата Литургија во римското светилиште на Божјото милосрдие

На втората воскресна недела, недела на Божјото милосрдие, 11 април 2021 година, папата Фрањо славеше света Литургија во римското светилиште на Божјото милосрдие во црквата Свети Дух во Сасија. Во

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Размислувајте за Божјото неизмерно милосрдие

Во Божјото простување да откриеме радост, милосрдие и надеж – поттикна папата Фрањо за време на евхаристиското славење на плоштадот Свети Петар на 8 април 2018 година,