Tag "Молитвена осмина за единство на христијаните"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Љубовта кон Бога и ближниот e средиште на Молитвената осмина за единство на христијаните

Вдахновени од параболата за Добриот Самарјанин, овогодинешната молитвена недела за единство на христијаните нѐ повикува да молиме за љубов кон Бога и кон ближниот.

Ватикан Вести

Папата: Да го молиме Бога за храброст и понизност за да му се поклониме на Бога на истиот олтар

Со празнична вечерна молитва на празникот Преобраќање на свети Павле, 25 јануари 2022 година, заврши 55. Молитвена осмина за единство на христијаните во римската базилика Свети Павле надвор од ѕидините,

Вести Македонија

Во Недела на Божјото Слово бискупот служеше во Скопската катедрала и повика на молитва за единство на христијаните

На светата Литургија бискупот потсети на важноста на Словото Божјо за христијанскиот живот и повика на молитва за единство на христијаните.

Вести Македонија

Во Скопје се одржа молитва за единство на христијаните

Во Скопската катедрала се одржа средба во рамки на Молитвената осмина за единство на христијаните

Ватикан Вести

Папата повика на молитва за единство на христијаните

Жртвите од поплавите во Бразил и единството на христијаните се настаните на кои папата Фрањо стави акцент по завршувањето на неделната молитва Ангел Господов.

Ватикан Вести

Со Вечерна Папата ќе ја затвори Молитвената осмина за единство на христијаните

На 25 јануари со Вечерна во базиликата Свети Павле надвор од ѕидините на Рим, Папата ќе ја заврши Молитвената осмина за единство на христијаните

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Можеме да донесеме плод само ако останеме обединети во Исус

На затворањето на Молитвената осмина за единство на христијаните, папата Фрањо во проповедта прочитана од кардиналот Курт Кох го истакнува „незаменливото единство“ кое доаѓа од престојување во Исус.

Вести Македонија

Молитва за единство на христијаните во Радово

Во парохијата „Свети пророк Илија“ во Радово завршетокот на Молитвената осмина за единство на христијаните 25 јануари 2021 година ќе се одбележи со заедничка молитва во црквата.