Tag "Меѓународен ден на планетата земја"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Не можеме да се грижиме за Земјата ако не ја сакаме и не ја почитуваме

Прекинувајќки ја серијата катехези за блаженствата, Папата денешната катехеза на Генералната аудиенција ја посвети на заштитата на создаденото, по повод 50. Меѓународен ден на планетата Земја