Tag "Конгрегација за католичко воспитување"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо: Воспитувањето треба да биде сила која помирува

Примајќи ја во Ватикан Конгрегацијата за католичко воспитување, папата Фрањо потсети на средбата за Глобалниот пакт за воспитување, која ќе се одржи на 14 мај, и го охрабри забрзувањето на

Ватикан Вести

Документ на Конгрегацијата за католичко воспитување за родовата идеологија

Средство за дискусија за човечката сексуалност и предизвиците кои произлегуваат од родовата теорија и тоа во врема на воспитната криза. Токму тоа е намерата на документот со наслов „Машко и