Tag "Конгрегација за богослужби и Свети Тајни"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Свештениците ќе можат да служат повеќе свети Литургии

Конгрегацијата за богослужби и Свети Тајни издаде декрет во среда 16 декември 2020 година со кој свештениците можат да слават четири свети Литургии на празникот Божиќ, празникот Пресвета Богородица и

Ватикан Вести

Нов празник: Блажена Девица Марија Мајка на Црквата

Спроведувајќи ја одлуката на папата Фрањо, со декретот од 11 февруари оваа година на 160 годишнината од првото објавување на Дева Марија во Лурд,