Tag "конгоанска заедница"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата на света Литургија со конгоанската заедница во Рим: Бидете нежни сведоци на мирот

Бидејќи беше принуден да го одложи патувањето во Африка, кое требаше да започне на 2 јули, папата Фрањо, во знак на блискост и љубов кон населението што го чекаше, ја

Ватикан Вести

Папата ќе служи света Литургија со конгоанската заедница во Рим

На средбата во Ватикан со Белите отци, Мисионерки на Африка присутни на Генералното собрание, папата Фрањо го повтори своето жалење поради одложувањето на неговото патување во Демократска Република Конго и