Tag "Кнок"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо на празникот Свети Јосиф на ирското светлиште Пресвета Богородица од Кнок му доделува статус на меѓународно богородично светилиште

Ирското национално поклоничко место – светилиштето Пресвета Богродица од Кнок насокоро ќе добие меѓународен статус. Имено, папата Фрањо планира официјално оваа ирско ходочасничко место да го прогласи за меѓународно богородично

Ватикан Вести

Кнок: Богородичното срце на Ирска го очекува папата Фрањо

Во Ирска започна деветницата до Богородица од Кнок. Нејзината овогодинешна тема е поврзана со Светската средба на семејства во Даблин и гласи: „Вера и семејство“.