Tag "Книга Проповедник"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Постарите луѓе ги спасуваат младите да не го запознаат светот без мудроста на животот

Папата Фрањо на Генералната аудиенција во среда 25 мај 2022 година ги повика постарите да негуваат страст за правда. „Постарите луѓе богати со мудрост и хумор прават многу добро за