Tag "Книга Битие"

Врати се на почетна
Ватикан Вера Вести Проповеди

Папата: Војната започнува во човечкото срце

Војната започнува во човечкото срце, затоа сите сме одговорни за мирот – истакна Светиот Отец

Ватикан

Папата Фрањо: Взаемност помеѓу мажот и жената

Црквата треба секогаш да го чува сојузот помеѓу мажот и жената онака како што Бог го замислил и создал за бракот и семејството денес повторно да го пронајде своето достоинство