Tag "Клариси"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо ги изненади кларисите во Умбрија

Светиот Отец во петокот на 11 јануари 2019 година ги изненади клаузурните монахињи во манастирот „Santa Maria di Vallegloria“ каде пристигна во приватна посета.

духовнитекстови Сведоштва

Света Клара Асишка

Клара Офердучио е родена на 16 јули 1194 година во градот Асизи во благородничко семејство како најстара ќерка на Фаварон и Хортулана, од чии усти најпрво го примила верското знаење.