Tag "католички универзитет"

Врати се на почетна
Ватикан

Вложувањето во образованието – противотров за маргинализацијата на младите

Вложувањето во образованието претставува најдобар противотров за проблемот на маргинализација на младите, пишува папата Фрањо во пораката до италијанскиот Католички универзитет,

Ватикан

Католичкиот универзитет треба да биде свртен кон Бог

Универзитетот треба да биде „свртен кон Бог, кон Исус“ и од Него да ја прима „својата сила, своите идеи, своите поучувања“ – е суштината на видео пораката на Папата