Tag "католички медиуми"

Врати се на почетна
Вести Свет

Надбискупот Лори: Католичките медиуми мора да градат мостови меѓу поларизираните општества

Во Соединетите Држави се одржа конференција за католички медиуми, каде надбискупот Вилијам Лори од Балтимор ги охрабри католичките новинари да црпат мотивација од изворот на молитвата за да изградат мостови

Ватикан Вести

Папата Фрањо до католичките медиуми: Работете заедно за вистината

Во обраќањето до Меѓународниот конзорциум на католички медиуми наречен „Католичка проверка на факти“, Папата истакна дека пред да се распространат информации и да се шират лажни вести, особено за вакцините

Ватикан Вести

Папата Фрањо до католичките медиуми: Бидете знак на единство среде различностите

Папата Фрањо упати порака до ,,Католичката Пресс Асоцијација“ (CPA) под чие покровителство од 30 јуни до 2 јули се одржува „Catolic Media Conference” на тема: Заедно додека сме разделени, објави