Tag "Кармил"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Света Тереза од Лизије – Малата Тереза

Денес, ја славиме светицата (1873-1897) која би можеле да ја квалификуваме како „шампионка“

Вера Духовност

Пресвета Богородица од гората Кармил

Денес според грегоријанскиот календар свечено се празнува еден од најубавите празници на Пресвета Марија под називот “Пресвета Богородица од гората Кармил.