Tag "кардинал Герхард Милер"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо се заблагодари на Милер за неговиот осврт на постсинодалниот поттик

Кардинал Милер постсиндалниот Апостолски поттик го нарече „документ на помирувањето“.

Вести Свет

Енцикликата Humanаe vitaе ја осмислија и бранеја двајца светци

На 25 јули 1968 година папата Павле VI го објави еден од најмакотрпните документи во својот понтификат. Во општото распложение на општествен бунт среде „сексуалната револуција“, енцикликата Humanae Vitae имаше