Tag "кардинал Басети"

Врати се на почетна
Вести Свет

Кардинал Басети: Како свети Бенедикт да молиме и работиме за обнова на Италија и Европа

Претседателот на Италијанската епископска конференција кардинал Басети на светата Литургија во базиликата Света Цецилија во квартот Трастевере на празникот на свети Бенедикт рече дека верниците мора да се однесуваат како

Вести Свет

Во Италија од 18 мај литургиски славења со присуство на народ

Италијанската бискупска конференција потпиша протокол со Италијанската Влада со кој повторно се дозволуваат црковни прослави со присуство на народ.