Tag "Калкута"

Врати се на почетна
Свет

Официјаланото лого за канонизација на Маја Тереза

Карен ни Д’Лима Вашвани, католикиња и графички дизајнер од парохијата „Дева Марија на победата“ во Махим, населба во Мумбаи, е авторката на официјалното лого за канонизација на Мајка Тереза од

Свет

Во Калкута ќе се постави статуа на Мајка Тереза

Сататуа на Мајка Тереза во природна големина ќе биде поставена во архиепископската резиденција во Калкута на 25 август 2016 година, ноќта на 106-годишнината од нејзиното раѓање.

Македонија

Со изложба на фотографии одбележан роденденот на блажена Мајка Тереза

На 26 август Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија, монс. д-р Киро Стојанов во придружба на скопскиот парох дон Давор Топиќ

Размислување Свет

На денешен ден е родена Мајка Тереза

Мајка Тереза е родена е на 26 август 1910 година во Скопје во семејство Бојаџиу како последна од трите деца. Имала само еден ден и била крстена како Агнес Гонџа

Размислување Свет

Мајка Тереза: Не е важно…

Човекот е неразбран, нелогичен и себичен. Не е важно, сакај го! Ако правиш добро, тоа ќе го припишат на твоите себични цели. Не е важно, прави добро!